EmailSitemapHome
NVM
Aankoopstappenplan

We willen u niet ongerust maken, maar bij het zoeken naar en het aankopen van een woning kunt u in een lang, soms ingewikkeld traject terecht komen. Hierbij is gedegen kennis en ervaring op veel verschillende terreinen belangrijk is. Vrijdag & De Bekker makelaardij en hypotheekwinkel is er om u in dat traject optimaal te begeleiden en adviseren. Wij bieden u hiervoor een uitgebreid "Aankoopstappenplan". Dit stappenplan geeft duidelijk aan waar u tijdens het kopen van een huis allemaal mee te maken krijgt. Natuurlijk bepaalt u zelf of en van welke diensten u gebruik wilt maken.

Stap 1: Woonwensen in kaart

Het is belangrijk dat u, voordat het zoeken begint, al een realistisch beeld hebt van uw woonwensen en de mogelijkheden op de woningmarkt. We zullen in een persoonlijk kennismakingsgesprek uw woonwensen in kaart brengen:
Wat voor een soort woning zoekt u?
Wat zijn uw financiële mogelijkheden (wat wilt en kunt u besteden)?
In welke buurt, stad of regio zoekt u?

Stap 2: Zoektocht

We hebben uw woonwensen geanalyseerd en gaan actief op zoek naar uw droomhuis. Dit doen we ondermeer door beoordeling van het woningaanbod:
Op de Funda website
Bij collega NVM-makelaars
Bij de overige makelaars
Via het NVM-uitwisselingssysteem
In de dag- en weekbladen
Via andere mogelijke kanalen

In ons eigen bestand Op de Funda website Bij collega NVM-makelaars Bij de overige makelaars Via het NVM-uitwisselingssysteem In de dag- en weekbladen Via andere mogelijke kanalen

Stap 3: Bezichtiging

Zodra er een geschikte woning wordt aangeboden, attenderen wij u daarop. Nadat we één of meerdere woningen hebben gevonden welke aan uw woonwensen voldoen, gaan we gezamenlijk de woning(en) bezichtigen. Aandachtspunten zijn daarbij o.a.:
De constructieve en bouwkundige staat van de woning (zoals de fundering, de muren, de vloeren, het dak en de kozijnen), maar ook van de eventuele carport, garage, schuren en de aan- of uitbouw
Het installatiewerk (meterkast) en de bedrading
Het schilderwerk zowel intern als extern
Welke isolatiematerialen zijn toegepast
Staat van de badkamer, keuken en inbouwapparatuur
CV-installatie (radiatoren) en mogelijke boilers / geisers
Afwerkingsniveau van de woning
De (toekomstige) courantheid
De reële waarde van de woning

We maken een taxatie van de woning. We "rechercheren" de woning op (juridische) gegevens zoals het eigendomsbewijs, kadastraal onderzoek, bestemmingsplannen en eventuele toekomstige (planologische) ontwikkelingen. Zijn er garanties en/of subsidies die overgedragen (moeten) worden? Tevens laten wij de door u aangekochte woning bouwkundig keuren door een onafhankelijk bouwtechnisch bureau.

Stap 4: Onderhandeling

Vrijdag & De Bekker heeft veel ervaring in het voeren van de onderhandelingen. Onze expertise komt u van pas bij deze stap van het kooptraject, waarbij het er om gaat dat het huis dat u zoekt voor een zo laag mogelijke prijs aangekocht wordt. Door o.a. gebruik te maken van het NVM-uitwisselingssysteem en ons uitgebreide archief, hebben we veel vergelijkbare woningen, zodat wij u op basis van feiten en referenties een gefundeerd advies over de prijs kunnen geven. Tevens bespreken we de aanvaarding, roerende zaken en onderhandelingstactiek goed met u door. De onderhandelingen met de verkoper voeren wij namens u. Ook zullen wij bepaalde voorwaarden met u bespreken zoals bijvoorbeeld de ontbindende voorwaarde voor financiering.

Stap 5: Koopcontract, financiële en juridische afwikkeling

Vrijdag & De Bekker kent alle details rond het opstellen van de koopovereenkomst en de overdracht van het huis. We brengen advies uit op het gebied van ontbindende voorwaarden in de overeenkomst. We controleren de koopakte, daarna zullen wij deze met u doornemen zodat u de gelegenheid heeft voor het stellen van vragen en/of opmerkingen.

Onze hypotheekwinkel kan desgewenst een persoonlijke hypotheekadvies maken. Tevens kunnen we de aanvraag en afwikkeling van de gekozen financiering van a tot z voor u regelen.

Nadat we de stukken van de notaris in concept hebben ontvangen zullen we deze beoordelen. We controleren ondermeer de akte van levering en eindafrekening. We nemen de concept notariële akte met u door. Op de dag van het transport bekijken we, vóórdat we naar de notaris gaan, de woning om te beoordelen of alles wordt opgeleverd conform de gemaakte afspraken. Nadat de woning grondig geïnspecteerd is, gaan we naar de notaris voor de definitieve overdracht. Daar worden de stukken nogmaals doorgenomen en door partijen ondertekend. Na ondertekening ontvangt u de sleutels en bent u de trotse eigenaar van uw nieuwe woning.

Graag zijn we bereid om het bovenstaande in een persoonlijk gesprek aan u toe te lichten. Neem gerust contact met ons op, of loop eens binnen voor een afspraak.

HypotheekwinkelContact